5 tinder tips

5 Tinder tips (en waarom je ze niet nodig zou moeten hebben)

31 augustus, 2017 Geplaatst door liefde

5 Tinder tips

Wat gebeurt er in het brein van mensen als ze tinderen? Onderzoekers van een neuromarketingbureau hebben eens goed bekeken waar onze hersenen op aanslaan. Normaliter testen ze nieuwe produkten of websites, nu keken ze naar tinderaars. Er rolden in ieder geval vijf tips uit om je profielfoto goed te gebruiken. Bekijk de tips hier (video).

Maakbaar

Altijd bruikbaar, zou je denken. Maar de Vlaamse psychiater Dirk de Wachter beschouwt precies dit als één van de grootste problemen voor duurzame liefde (zie z’n boek hier). Mede door de reclame (en trouwens ook door Hollywood) geloven we in een maakbare samenleving. Ook in de liefde. Met het goede profiel en met de juiste looks verhoog je jouw kans op succes. Zo’n samenleving is verleerd dat liefde in de kern een ‘noodlottige genade’ is, aldus De Wachter. Slecht uit te leggen en nauwelijks te beïnvloeden, bedoelt hij.

Af en toe voelt De Wachter zelf ook wel aan dat hij moraliseert. Hij denkt dan hardop. Hij wil niet terug naar vroeger, zegt hij. En zeker, je mag van hem doen wat jij wilt. Maar als een echte ‘verdrietdokter’ wil hij mensen graag onnodig leed besparen. Aan ‘gewonigheid’ gaan veel relaties stuk. Tegelijk vormt juist die gewoonheid de proef op de som. Als de liefde het gewone aankan, kan ze alles aan.

Ware liefde

Een heel andere benadering dan wat ik vorige week bij Simone van Saarloos las. De Wachter is van een andere generatie maar vooral: hij houdt het duurzaamheidsideaal overeind. Een mens zoekt nu eenmaal ‘ware liefde’ en denkt daarbij monogaam. Al zegt hij er meteen bij dat hij op die regel uitzonderingen kent.  

Ik ga deze week op Tinder trouwens. Nu maar hopen dat die profielfoto oké is.

Tim en de liefde | De komende weken onderzoek ik de liefde. Ik leef in een stad met veel verschillende opvattingen over liefde en relaties. En juist dat vind ik interessant. Ik ga op Tinder, duik in eeuwenoude en actuele bronnen om op 28 september tijdens mijn StandUp het antwoord te geven op de vraag: wat is liefde anno 2017? Volg mijn zoektocht op Facebook.

Verder lezen

Tim Vreugdenhil

Tim's Mega Dikke 

Kwartaalnieuwsbrief


Elk kwartaal een nieuwsbrief (4x per jaar), tjokvol inspiratie en zinvolle teksten van dominee Tim Vreugdenhil.

Start: oktober 2018 - schrijf je nu in!

Tags: , , ,

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

Your email address will not be published.This is a required field!

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Over Dominee Tim

Ik ben Tim, ondernemer en dominee. Met een talent om verhalen te vertellen. Over de actualiteit, zonder vingertje en altijd met een spirituele dimensie. Inspirerende verhalen voor jou én voor jouw bedrijf.