Een dominee op Tinder

De eerste stapjes van een dominee op Tinder

7 september, 2017 Geplaatst door liefde Geen reacties

Een dominee op Tinder

‘Ik ben monogaam en getrouwd. Tinder nitwit en dominee. En ik onderzoek Amsterdamse liefde.’

Onder mijn echte naam, leeftijd en het bovenstaande profiel begeef ik me nu zeven dagen op het platform dat Tinder heet.

Praktisch besteed ik er elke dag ongeveer een uur aan. Ik swipe een minuut of tien en dat levert meestal een paar matches op. Dat maakt het mogelijk om met mensen te chatten. Ik heb een stuk of vijftien conversaties achter de rug, zowel met mannen als vrouwen. Ik vraag mensen of ze geloven in ‘de ware’.

Kwetsbaar

Het voelt een beetje gek, een beetje spannend, licht verslavend en kwetsbaar: ik heb 31 matches in m’n telefoon. Blijkbaar zijn er 31 mensen die naar m’n foto hebben gekeken en hebben gedacht: ‘best ok’. Maar ik weet niet precies waarom.

Het gaat voortdurend over anderen beoordelen en zelf beoordeeld worden. Het is vergelijkbaar met op een podium staan. Als je daar staat, mogen mensen van je denken wat ze willen..

Het komt bij mij toch wel binnen, als iemand opeens zegt:

‘ik zou jou wel eens onder de douche willen zien staan’.

Serieus

Ik had niet verwacht dat allerlei mensen bereid zijn om een research-dominee antwoord te geven. Maar ze doen het toch. Er zijn al een paar dingen die ik op deze manier te weten ben gekomen:

  • mensen nemen veel oppervlakkigheid en verkeerde verwachtingen voor lief, omdat er ook steeds interessante mensen, leuke chats en soms mooie ontmoetingen zijn (dat is dus ook mijn eigen ervaring).
  • alle die matches leveren maar zelden dates op, en als het zover komt, valt het tegen en blijft het bij één ontmoeting.
  • vrienden worden met Nederlanders is moeilijk (zegt een expat), zowel op Tinder als in de realiteit.
  • bijna alle respondenten, ongeacht leeftijd en geslacht, geven aan te geloven in zoiets als ware liefde. Zelfs na veel teleurstellingen.

Schrik

Ik had deze week een vriend aan de telefoon die zei: dat ik jou nou toch op Tinder tegenkwam deze week… van schrik heb ik je weggeklikt. Tsja. Ik hou voorlopig even vol. Wie weet kom ik jou binnenkort ook wel ergens tegen ☺.

Meer over mijn campagne ‘Tim en de liefde’ hier.

Bekijk hier ook mijn Tinder filmpje:

Tim en de liefde | De komende weken onderzoek ik de liefde. Ik leef in een stad met veel verschillende opvattingen over liefde en relaties. En juist dat vind ik interessant. Ik ga op Tinder, duik in eeuwenoude en actuele bronnen om op 28 september tijdens mijn StandUp het antwoord te geven op de vraag: wat is liefde anno 2017? Volg mijn zoektocht op Facebook.

Tags: , ,

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

Your email address will not be published.This is a required field!

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Over Dominee Tim

Ik ben Tim, ondernemer en dominee. Met een talent om verhalen te vertellen. Over de actualiteit, zonder vingertje en altijd met een spirituele dimensie. Inspirerende verhalen voor jou én voor jouw bedrijf.