City Soul : (niets) hebben

18 oktober 2017 | 17:45 – 20:00 @ Oosterkerk

Herfst is hebben. Zalando adverteert er zelfs mee in hun huidige campagne; nieuwe herfst, nieuwe jas. En gelijk hebben ze: het najaar is het seizoen van oogsten en binnenhalen. Voor de één heerlijk, voor de ander confronterend. Bestaat er zoiets als gezonde hebzucht? Hoe word je gelukkig van je bezit? En waarom had Jezus het zo ongelooflijk vaak over geld en rijkdom?

De vierde City Soul gaat over de kunst van (niets) bezitten.

Kom ook, voor stilte tussen je werk en het acht-uur-journaal. Om vragen te stellen en inspiratie te vinden. Ontmoet nieuwe mensen tijdens heerlijk eten in de sfeervolle monumentale Oosterkerk.

17:45 inloop
18:00 start, stilte, TEDtalk, verwerkingsateliers
19:30 diner eat in or to go

Het diner wordt verzorgd door restaurant Spirit, watertanden! Er is altijd vegetarisch eten. Laat ons gerust weten als er ingrediënten zijn die je niet kunt eten, we proberen daar rekening mee te houden.

Over City Soul

Zet jezelf even stil. Maak tussen alle trends, targets en trams, tijd voor de vragen, gedachten en dromen waar je anders niet aan toekomt.

City Soul helpt je om één keer per maand in rust te kijken naar je eigen leven. Waar kom je vandaan, waar ga je naartoe? Wat vind je nu echt belangrijk en hoe maak je dat werkelijkheid?

Dit doen we gewoon na werktijd, voordat de rest van je avond begint. Een korte break om tot rust te komen en na te denken. Met een stiltemoment, inspirationals en individuele werkateliers. En natuurlijk eindigen we met een goede maaltijd (eat in or to go).

Data 2017

20 september – over de kunst van volhouden

18 oktober – over de kunst van (niets) bezitten

29 november – over de kunst van risico’s nemen

City Soul Throwback

Grietje van Dijk

City Soul is een initiatief van Grietje van Dijk en CityKerk, samen met diverse sprekers, gangmakers en creatievelingen. Grietje is manager Traineepool bij de gemeente Amsterdam, moeder van twee kinders (2 en 5). Ze organiseert City Soul omdat ze zelf ook wel wat stilte kan gebruiken.

Locatie City Soul