City Soul : risico’s nemen

29 november 2017 | 17:45 – 20:00 @ Oosterkerk

Gooi het roer om. Leef je leven zoals je het echt wil. Zeg je baan (of meer) op. Begin die duurzame kledinglijn. Maak een film. Ga een jaar reisbloggen. Iedereen voelt het, veel minder mensen doen het. If you think adventure is dangerous, try routine; it is lethal. (Paulo Coelho) Of neem deze quote van Jezus: wie zijn leven probeert te behouden, zal het verliezen.

Wat weerhoudt ons? In ieder geval dat ik als mens baat heb bij zekerheid, voorspelbaarheid en zelfs een beetje saaiheid. De meeste mensen die iets met Netflix hebben zijn kijker, geen acteur. Als je risico’s neemt, voel je dat je behalve iets te winnen ook wat te verliezen hebt. Is het nemen van risico’s een kwestie van karakter of valt het te trainen?

Kom 29 november naar City Soul en zet jezelf een uurtje stil bij je eigen vermogen om risico’s te nemen. Gewoon na werktijd, voordat de rest van je avond begint. Met stiltemoment, kleine TED-talk, verwerkingsateliers (om voor jezelf te doen) en aansluitend een heerlijke maaltijd van cateraar Spirit.

17:45 inloop
18:00 start, stilte, TEDtalk, verwerkingsateliers
19:30 diner eat in or to go

Het diner wordt verzorgd door restaurant Spirit, watertanden! Er is altijd vegetarisch eten. Laat ons gerust weten als er ingrediënten zijn die je niet kunt eten, we proberen daar rekening mee te houden.

Over City Soul

Zet jezelf even stil. Maak tussen alle trends, targets en trams, tijd voor de vragen, gedachten en dromen waar je anders niet aan toekomt.

City Soul helpt je om één keer per maand in rust te kijken naar je eigen leven. Waar kom je vandaan, waar ga je naartoe? Wat vind je nu echt belangrijk en hoe maak je dat werkelijkheid?

Dit doen we gewoon na werktijd, voordat de rest van je avond begint. Een korte break om tot rust te komen en na te denken. Met een stiltemoment, inspirationals en individuele werkateliers. En natuurlijk eindigen we met een goede maaltijd (eat in or to go).

Data 2017

20 september – over de kunst van volhouden

18 oktober – over de kunst van (niets) bezitten

29 november – over de kunst van risico’s nemen

City Soul Throwback

Grietje van Dijk

City Soul is een initiatief van Grietje van Dijk en CityKerk, samen met diverse sprekers, gangmakers en creatievelingen. Grietje is manager Traineepool bij de gemeente Amsterdam, moeder van twee kinders (2 en 5). Ze organiseert City Soul omdat ze zelf ook wel wat stilte kan gebruiken.

Locatie City Soul