In december gaat het om geven. We geven alleen online al ruim € 658 miljoen uit aan kerst. Aan kerstbomen, -ballen en eten. En heel veel aan kado’s. Dat geeft stress. Kadostress. Het heerlijk avondje verandert in een hebberig avondje en joyful kerstshoppen is er vaak niet bij.

Dat kan beter! Hoe? Door nóg meer te geven.

Niet perse in kados, maar wel een beetje meer van jezelf. De komende weken duik ik in ‘geven’ en ‘ontvangen’. Wat en waarom geven we? Wat verwachten we en wat is nou eigenlijk het perfecte kado?

Echt geven heeft iets met je hart te maken. Dat en meer deel ik via Facebook en deze website.

En natuurlijk tijdens de StandUp Theology kersteditie op 20 december: dé warming up voor de cooldown van je jaar. Waar ik niet alleen ga vertellen, maar singer-songwriter Rogier Pelgrim ook komt zingen. Be there!

Echt geven heeft iets met je hart te maken

Waarom dit thema?

In december gaat het om geven. En dat kan stress opleveren. Vooral als je er te laat aan begint. Geef-stress wordt ook veroorzaakt door een flink verwachtingspatroon. Meestal aan de kant van de gever. Dus wat doe je?

Onder druk iets verzinnen of kopen werkt meestal niet. Echt geven heeft iets met je hart te maken. Elk decemberkado (klein of groot) is een manier om communiceren: ik denk aan je, ik zie je, ik ken je. Deze maand inspireer ik je om te geven met je hart. En ik help je om op tijd te beginnen.

Website beeld2

Wat heeft een dominee hierover te zeggen?

Coca Cola houdt ieder jaar de ultieme kerstpreek. Vroeger was kerst de glorietijd voor dominees. Tegenwoordig zijn het juist de reclamemakers die rond kerst, diep in de ziel van mensen doordringen. Dat prikkelt mij: wat gebeurt daar?

Daarnaast zijn ‘geven’ en ‘ontvangen’ twee van de belangrijkste spirituele woorden die bestaan. Op school krijg je er geen les in, maar het is van essentieel belang om deze levenskunst op één of andere manier te oefenen. Vanuit goede bronnen wijs ik hier en daar de weg.

Wat ik ga doen:

Sinterklaas

Op 5 december vier ik Sinterklaas met m’n gezin. Ik let dit jaar extra goed op mezelf: wat is de lol hiervan? Hoe geef ik en hoe vind ik het om iets te krijgen? En: waarom is het toch ook elk jaar zoveel stress? Regelmatig neem ik een filmpje op waarin ik je met me mee laat kijken.

Mijn kado’s

Elke week deel ik in een video op Facebook een spirituele les die ik heb geleerd over het geven, krijgen of uitdenken van kado’s. Zo daag ik mijzelf uit om écht na te denken over hoe ik geef, ontvang en wat het met mij doet.

Klik hier om mijn Facebook pagina te volgen.

Onderzoek

Ik lees wat filosofen, wetenschappers en marketeers zeggen over ‘geven’ en ‘ontvangen’. En natuurlijk duik ik ook in eeuwenoude bronnen. Want hoe kunnen die ons inspireren om anno 2017 iets meer met ons hart te geven?

Heb je tips die mij helpen bij mijn onderzoek?
Stuur ze me over de mail!

StandUp Theology

Dé warming up voor de cooldown van je jaar. Op woensdagavond 20 november sluit ik dit thema én het jaar samen met jou af in mijn tweede thuis, de Oosterkerk. Bij deze speciale StandUp kersteditie deel ik al mijn inzichten met je. En verzorgd niemand minder dan Rogier Pelgrim live muziek. Heel even stilstaan, de kerstsfeer proeven en nadenken voordat kerst losbarst. Dus zet hem vast in je agenda en bestel je tickets hier.

Waar: Oosterkerk, Amsterdam
Wanneer: 20 december, 20:30

StandUp Theology | 20 december

Dé warming up voor de cooldown. Even stilstaan en nadenken voordat de kerstdrukte losbarst. En zo gepland, dat je nog genoeg tijd hebt voor… the perfect gift. Dat is de kersteditie van StandUp Theology.

Tijdens StandUp Theology deel ik mijn inzichten over het thema van de afgelopen weken: KERST, the perfect gift. Een avond vol inspiratie, verrassende analyses, spirituele verdieping en geintje op z’n tijd. Dat allemaal in een theaterachtige setting met live muziek van singer-songwriter Rogier Pelgrim. En aansluitend een kerstborrel. Ben jij er ook bij?

Wat: StandUp Theology | Tim en de liefde
Waar: Oosterkerk, Kleine Wittenburgstraat 1, Amsterdam
Wanneer: woensdag 20 december, inloop 20:00, start 20:30
Ticket: €15,- (inclusief borrel), bestel hier of klik rechts op ‘in winkelmand’

Let op: deze StandUp kersteditie vindt plaats op woensdagavond in plaats van donderdagavond!

Ben je benieuwd wat StandUp Theology is? Bekijk het filmpje hieronder.

KERST, the perfect gift – woensdag 20 december – Oosterkerk

15.00In winkelmand

standup theology kerst

Meer over kerst: the perfect gift

Een dominee voor jou?

Voor iedereen een dominee? Ontdek het zelf!
Schrijf je hier in voor m’n twee-wekelijkse inspiratiemails