Lichtjes en hartenkreten

Lichtjes en Hartenkreten

Elke dinsdag in het voorjaar was er voor de Oosterkerk tussen 19.00-20.00 uur gelegenheid om een lichtje aan te steken, een hartenkreet op te schrijven of een bemoedigende tekst die je graag door willen geven aan anderen in deze bijzondere Coronatijd.

Dit initiatief van Huis van Verbinding in samenwerking met Hart voor de Buurt wil graag een bijdrage zijn aan het elkaar ondersteunen in deze moeilijke periode. Samen komen we er doorheen!

Elke dinsdag geven mensen deze hartenkreten en bemoedigende teksten door. Je kunt ze hieronder lezen.

Op dit moment is het zomervakantie, en zijn er geen activiteiten meer bij dit thema.

Hartenkreten 16 juni 2020

Hartenkreten 9 juni 2020

Op 9 juni was er bij de Lichtjes en Hartenreketen een journaliste van Radio Noord-Holland. Ze heeft een kort interview gehouden met Mirjam en Fatima Lalouch. Je kunt het hier luisteren:

Hartenkreten 2 juni 2020

Hartenkreten 26 mei 2020

Hartenkreten 12 en 19 mei 2020

Hartenkreten 5 mei 2020

Hartenkreten 28 april 2020

Hartenkreten 14 april 2020

Hartenkreten 7 april 2020

MIRJAM SLOOTS // Dominee, verbinder

Ik ben Mirjam Sloots. Ik geloof in verbinding. Of het nou de verbinding is tussen mensen onderling, tussen lichaam en ziel of tussen hemel en aarde. Volgens mij verlangt elk mens ten diepste naar verbinding of je nu gelooft of niet of nog zoekende bent.

Mijn droom is dat de Oosterkerk een Huis van Verbinding wordt, waar bewoners van de Oostelijke Eilanden graag komen. Via interviews met buurtbewoners en buurtorganisaties heb ik ontdekt dat deze droom wordt gedeeld. En we zijn samen gaan verkennen in welke behoeften dit Huis van Verbinding zou kunnen voorzien.

Inmiddels is ‘Hart voor de buurt’ ontstaan: een kleurrijke samenwerking van

7 mensen, 6 buurtbewoners uit alle windstreken (multi-culti/multi-reli), voor een deel ook actief in buurtorganisaties en ik. Samen gaan we voor verbindende activiteiten en events voor en in samenwerking met de buurt in en rondom de Oosterkerk, met inzet van ieders talent en inbreng.

Ons eerste verbindende event was de lichtjestocht op 1 november 2019 waarin 100 deelnemers een lichtje aanstaken voor hun dierbaren in een wandeling over de Oostelijke eilanden.  Op 21 december 2019 werd de Oosterkerk omgetoverd tot kerstevent met buurtmuzikanten,  kinderactiviteiten en een kersttheatertour  waarin actrice Gerda Havertong en schrijver Karel Eykman samen met buurttalent optraden voor 350 bezoekers.

En op 26 december genoten 80 buurtbewoners van een heerlijke kerstlunch.

Voor 2020 hebben we ook een verbindend jaarprogramma samengesteld. Door het Coronavirus proberen we zoveel mogelijk in te spelen op wat er leeft op de Oostelijke eilanden. Vandaar dat we zijn gestart met ‘Lichtjes en Hartenkreten’ op dinsdag van 19.00-20.00 op de wereldster voor de Oosterkerk, waarbij buurtbewoners een lichtje aan kunnen steken, een hartenkreet kunnen opschrijven of een bemoedigende tekst voor een ander kunnen doorgeven. (Die geplaatst wordt op deze website)

Op 5 mei vieren we 75 jaar bevrijding op een andere manier dan we hadden gedacht. Vanuit het thema ‘Verbinding bevrijdt’ willen we in samenwerking met het 4&5 mei comité verhalen laten horen, muziek laten klinken en een vrijheidslunch thuis bezorgen voor de meest kwetsbaren in onze wijk.

Volg ons programma via deze website en we horen graag je reactie en we staan natuurlijk ook open voor nieuwe ideeën!

Je bent altijd van harte welkom in het Huis van Verbinding!

Mirjam Sloots

mirjam@citykerk.amsterdam