over CityKerk

CityKerk is een initiatief van Tim Vreugdenhil. Ondernemende dominee met het talent om verhalen te vertellen. Verhalen die passen bij deze tijd, met een herkenbaar spirituele dimensie. Tim werkte vijftien jaar als gemeentepredikant in en om Amsterdam en ging toen even helemaal terug naar de kern. Die stap leverde hem een enorme drive op om iets te creëren dat aansluit bij waar kerk altijd al voor stond én dat als concept volledig past bij 21ste eeuwse Amsterdammers.

Tim introduceerde in Nederland het fenomeen stand-up theology: avondvullende programma’s in theater-stijl. Over een relevant thema (fomo, bubbels, stress, geluksdruk etc.) en met een creatief gebruik van bijbelse en theologische bronnen. Deze thema’s brengt Tim ook naar bedrijven en organisaties. Dan noemen we het business spiritualiteit.

Recent zijn we gestart met het LonelyCity programma: een tweemaandelijkse dosis inspiratie en spiritualiteit waar je je op kunt abonneren. Ondertussen hebben we mooie plannen om van de Oosterkerk een Huis van Verbinding te maken. Een 17e eeuws stadsicoon waarvan de deuren dag en nacht open zijn, met ruimte voor muziek, religie, kunst, nieuwe spiritualiteit, ontmoeting, eten en drinken, stilte en nog veel meer. Mirjam Sloots is in 2019 gestart als buurtdominee en verbindingsmanager voor de Oostelijke Eilanden. En nu we steeds meer mensen kennen, worden we ook uitgedaagd: hoe verbind je al die mensen niet alleen aan ons maar vooral aan elkaar? En hoe faciliteren we mensen om zich spiritueel verder te ontwikkelen?

CityKerk: een mooi begin en volop work-in-progress.