stand-up campagnes

"actuele, Amsterdamse onderwerpen"

Zo'n zes keer per jaar verdiep ik me in een nieuw thema. Ik lees er van alles over, doe wat experimenten, spreek met mensen en doe rechtstreeks verslag op m'n Facebookpagina. En aan het eind organiseer ik er een Stand-Up Theology over.

POPUP CHOIR MEETS STAND-UP THEOLOGY: Zingen, ziel en zaligheid

Woensdag 18 maart 2020 - Oosterkerk - 20:00 uur

Het mooie van rock and roll is dat iemand zoals ik een ster kan zijn, zegt Elton John.
Het mooie van zingen is dat iemand zoals jij en ik het kan, zeggen Maarten en Tijmen.
Als dirigent en gitarist zijn ze de bedenkers van het succesvolle Popup Choir Amsterdam.
Sámen zingen is nog mooier. Dat kan zelfs een intense ervaring worden. Of je het nu doet in een voetbalstadion, een poptheater, een kerk of een kroeg. Wat is dat eigenlijk, zingen?
Wat is het fysieke verschil tussen praten en zingen?
Wat is de connectie tussen zingen en ziel?
Of tussen zingen en huilen?
Waarom worden mensen – zingend – broers en zussen?
Waarom zijn juist singer-songwriters de bezielers van onze cultuur?
Waarom lijken zingen en bidden op elkaar?
Stand-up theoloog Tim Vreugdenhil is gefascineerd door dit soort vragen.
Hij wil er graag een programma over maken.
 Maar ja… hij kan niet zingen. Of…? Maarten, Tijmen en Tim vinden elkaar in een unieke samenwerking.

Op woensdagavond 18 maart gaan de deuren van de Oosterkerk open voor iedereen met interesse in zingen.
We beginnen met een uur stand-up. Tim neemt je mee in de zoektocht naar de magie achter onze stem en samen zingen. Tijmen en Maarten breken af en toe in met muzikale voorbeelden en oefeningen.
Het laatste half uur wordt echt popup: in de magistrale 17e eeuwse ruimte studeren we een meerstemmig stuk in.
Hoe meer zielen, hoe meer zaligheid!

Daarna hebben we die borrel meer dan dik verdiend.
En kunnen we napraten. Of nazingen zo je wilt. Nieuwsgierig? Koop hier je ticket à 10 euro (inclusief drinks).
Tot 18 maart!

Tickets bestel je hier. Woensdag 18 maart. Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1, Amsterdam.

Zaal open 19:30, aanvang 20:00 uur. De toegangsprijs is inclusief drankjes na afloop.

• Bekijk de onderwerpen die ik eerder behandelde:
long-arrow-down

Tim en de liefde. Voor dit onderwerp ging ik op Tinder. Als getrouwde en monogame dominee. Gewoon, voor een goed gesprek. Ik ontdekte dat mensen verrassend openhartig zijn op Tinder. Het hielp me in mijn zoektocht naar wat liefde is, vandaag de dag.

Blij in je bubbel. Bubbels - het is een negatief begrip geworden. Maar is het eigenlijk wel zo slecht dat we allemaal in bubbels leven? Ik ontdekte dat bubbels ook ergens goed voor zijn en maakt er een programma over.

Stress-less. Ontspannen kun je leren, zo ontdekte ik. Ik maakte een road-map met tien stappen om van je stress af te komen. En hielp zo ook mezelf weer een stapje verder.

Grip. Grip was het woord van 2016. We zijn het kwijt. Ik ontwikkelde een methode om grip te krijgen op je leven. En heb 'm ook zelf uitgetest.

Food: the new religion. Geef ons heden ons dagelijks, glutenvrije brood. Eten groeide de laatste jaren uit tot een ware religie. Met bijbels, tempels en hogepriesters. Je bent wat je eet. Maar wat doet zoiets fysieks als eten met je ziel?

The perfect gift. Geven is een kunst. En ontvangen ook. Er gaat een hoop mis. Wat verwachten we en wat is nou eigenlijk het perfecte kado? Ik ontdekte: Echt geven heeft iets met je hart te maken.

Kiezen. De politiek raakt steeds verder gepolariseerd. Dat maakt dat bij elke verkiezingen we allemaal verliezer worden. Dat kan anders, ontdekte ik. Kiezen heeft met jezelf te maken, alleen als je dat weet, kun je winnen.

The Fear of Missing Out. 75% van de Millenials lijdt eraan, maar we zitten nog in de kast. Sterker: we weten het zelf vaak niet eens: wij, mensen, zijn homo fomo. Ik had een hoop psychologie en theologie nodig om uit dit onderwerp te komen.

TIM VREUGDENHIL  //  Dominee, ondernemer

Ik ben Tim Vreugdenhil. Ondernemer en dominee met het talent om verhalen te vertellen. Verhalen die passen bij onze tijd. Ik zoek altijd naar een spirituele dimensie. Want ieder mens heeft een kern, een ziel. En daar wil ik iets mee. Wat dat precies is, verschilt per persoon. En dat is prima.

Ik ben geen moralist. Ik wil niets opdringen. Ik wil gewoon inspireren. Via inspiratiesessies bij bedrijven, persoonlijke gesprekken en evenementen van mijn start-up CityKerk in Amsterdam.

Benieuwd wat ik voor jou kan doen?

Info@citykerk.amsterdam

Neem hier contact met mij op.

Insert Video